لیست اختراعات پرويز قدوسي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1396/08/07
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: ساخت دستگاه اندازه گيري فشار منافذ مويينه بتن زمينه فني اختراع: مهندسي عمران - تكنولوژي بتن كاربرد هاي دستگاه: با توجه به اينكه فشار منافذ مويينه عامل اصلي شروع جمع شدگي و جز خواص ذاتي هر طرح مخلوط مي باشد، اين دستگاه قادر است با ارائه روند رشد فشار منافد مويينه بتن، در بررسي مكانيزم جمع شدگي خميري و روش هاي جلوگيري از ايجاد ترك هاي ناشي از آن در در سنين اوليه بتن، اطلاعات مفيدي را ارائه دهد. همچنين با توجه به اينكه فشار مويينه با تبخير آب از سطح بتن رابطه تنگاتنگي دارد با اندازه گيري فشار مويينه در محل مي توان از تاثير روش عمل آوري اتخاذ شده و زمان مناسب عمل آوري در دال يا مقطع بتني مورد نظر با بررسي شيب رشد نمودار مطلع شد. مشكل موجود در روند انجام آزمايش ، مسدود شدن نوك سوزن اندازه گيري فشار منافذ مويينه با خميري سيماني بود كه منجر به ايجاد خطا در نتايج مي شد. اين مشكل با قرار دادن توري با شبكه بندي بسيار ريز در نوك انتهايي سوزن و برقراري ارتباط بين فشار آب منفذي بتن با آب درون سوزن مخصوص اين آزمايش، برطرف گرديد.

تاریخ ثبت: 1396/12/07
خلاصه اختراع:

دستگاه اندازه گيري زمان گيرش و تغليظ پذيري مخلوط هاي بتني به روش صفحه در واقع شامل يك صفحه زبر فرو رفته درون مصالح بتني است كه با استفاده از يك نيروسنج دقيق و سيستم نرم افزاري، مقدار نيروي برشي وارد شده بر صفحه را ثبت مي نمايد و منحني تغييرات وزن و نيرو با زمان در طول مدتي كه صفحه درون بتن است رسم مي گردد. زمان گيرش اوليه بتن در واقع لحظه اي مي باشد كه شيب منحني تغييرات تنش جاري كاهش مي يابد. همچنين در زمان استراحت مخلوط، ميزان رشد تنش جاري اندازه گيري مي شود و شيب خط برازش داده شده به منحني تنش جاري به عنوان شاخص تغليظ پذيري معرفي مي گردد. مشكل اصلي براي محاسبه دو پارامتر مذكور (زمان گيرش اوليه و شاخص تغليظ پذيري) تعيين مقدار عمق و ابعاد صفحه درون بتن و نيز ابعاد ظرف مخلوط بود كه با آزمايش هاي مختلف، ابعاد مناسب مشخص شد. در پايان با مقايسه نتايج بدست آمده از دستگاه صفحه و ساير روش هاي موجود، مشخص شد كه اعداد حاصل از دستگاه صفحه معتبر است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/30
تاریخ ثبت: 1388/09/28
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/11/21
تاریخ ثبت: 1387/04/29
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1392/12/06
تاریخ ثبت: 1393/06/03
خلاصه اختراع:

زمينه فني اختراع: مهندسي عمران - تكنولوژي بتن مشكل فني در مسير ساخت : يكي از مشكلات درمسير ساخت اين دستگاه، طراحي ظرف زير پره بوده است به نحوي كه بتن به درون آن به راحتي ريخته وبه سادگي نيز از آن تخليه شود. لذا ظرف بر روي چهار چرخ سوار شد تا بصورت سيار، بتن از مخلوط كن درون آن ريخته شده و زير دستگاه رئومتر قرار داده شود. همچنين پره قابليت حركت درمحور عمودي ( حركت بالا و پايين ) ساخته شده تا اين مشكل رفع شود. كاربرد هاي دستگاه به اختصار: اين دستگاه در اندازه گيري پارامتر هاي رئولوژي و تغليظ پذيري بتن خود تراكم كاربرد دارد. تا پيش از ساخت اين دستگاه، رئومترهاي ديگر كه در صنايعي مانند روغن وپتروشيمي وجود داشت نمي توانست در اندازه گيري رئولوژي بتن خود تراكم استفاده شود اما با ساخت اين دستگاه اين مهم اتفاق افتاده است. دستگاه كاملا پرتابل مي باشد و قادر است در همه كارگاه هاي پروژه هاي عمراني به كار گرفته شود. دستگاه با اندازه گيري سرعت هاي مختلف پره داخل بتن ضمن اندازه گيري ويسكوزيته پلاستيك وتنش جاري، قادر است مساحت زير منحني اين دو پارامتر را حساب كرده و به عنوان تغليظ پذيري بتن خود تراكم گزارش نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/30
تاریخ ثبت: 1393/04/29
خلاصه اختراع:

زمينه فني: عمران ( تكنولوژي بتن) - مكانيك مشكل فني : مشكل خاصي در مسير ساخت وجود نداشته است. قالب هاي بتن بايد چنان طراحي شده باشند كه بتوانند در زمان بتن ريزي و ساعات اوليه پس از آن، فشار جانبي ناشي از بتن را تحمل كنند. بديهي است اگر اين فشار بيش از تاب قالب باشد، شكست قالب باعث صدمات سنگين به المان بتني و پروژه مي شود. لذا به همين منظور نياز به دستگاهي است كه شرايط موجود در قالب هاي واقعي را شبيه سازي كرده و تخمين درستي از نيروي جانبي وارده به قالب هاي عمودي را بدست دهد. دستگاه ساخته شده كه براي اولين بار در ايران مي باشد قادر است ارتفاع هاي مختلف ستون را شبيه سازي كرده و با تغيير در نرخ بتن ريزي شرايط واقعي را شبيه سازي كند. با استفاده از اين دستگاه مي توان قبل از بتن ريزي در قالب واقعي، در آزمايشگاه آن را شبيه سازي كرده و وضعيت آن در مقابل نيروي جانبي بتن را ارزيابي و طراحي درستي براي آن ارائه نمود.

موارد یافت شده: 6